Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısına katıldı.Bolu ilinden 13 kurul üyesinin olduğu kurulda İlçemizi Geredetso temsil ediyor. Olağan Kalkınma Kurulu Düzce’de Fenerbahçe Topuk Yaylası tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Geredetso Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka ve Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı katıldı. Düzce Valisi Sn. Ali FİDAN, Düzce Belediye Başkanı Mehmet KELEŞ, MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sn. Akgün ALTUĞ  ve 5 ilin (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuklara hoş geldiniz konuşması gerçekleştiren Düzce Valisi Sn. Ali FİDAN, “Bildiğiniz gibi kalkınma ajansları yerel imkanları değerlendirmede, yerelde birtakım insiyatif almak sureti ile yerelden başlayıp genele doğru giden bir kalkınma hamlesini başlatmak amacıyla kuruldu. Bu amaçla birçok faaliyet gerçekleştirildi, gerçekleştiriliyor. Bizde ilimizde ve bölgemizde değişik faaliyetleri uygulamaya koyuyoruz. Tabi burada asıl önemsememiz gereken şey kalkınma ajanslarında sivil toplumun, devletin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin bir arada faaliyetler yürütmesidir. Buralar aslında güzel bir platform oluyor, komşu illerin valileri, belediye başkanları burada bir araya geliyor. Kalkınma ajanslarının böyle bir faydası var. Ben hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” İfadelerinde bulundu Daha sonra Kalkınma Kurulu Başkanı Sn. Akgün ALTUĞ gündem maddelerine geçerek toplantının bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Toplantının ilk bölümünde Ajans Genel Sekreter Vekili Şevket KIRICI ajansın 2014 yılı faaliyet raporunu kurul üyelerine aktardı. Sonra sırasıyla ajansın 2014 yılı denetim raporu sunumu, Yatırıma Uygun Arsa Bilgi Sistemi (YATBİS) ve MARKASTAT uygulaması hakkında kurul üyelerine bilgi aktarımı gerçekleştirildi. Son gündem olarak Ajansın destek vermiş olduğu başarılı proje sahiplerinde kurula projeleri hakkında bilgi verdiler. Kurul, dilek ve temennilerin alınması akabinde toplantı sona erdi.