Üyelerinin bilgi dağarcığını genişletme dünya pazarlarında yer alabilmesi konusunda her ay farklı bir etkinlik düzenleyen Geredetso’da bu hafta konu Dış Ticaret eğitimi oldu.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinasyonunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret eğitimi Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda yapıldı.saat 13:00 de başlayan program akşam 19:00 da sona erdi. Genel sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın program akışı konusunda bilgilendirmesinden sonra Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka’nın Gerede Ekonomisi ve oda faaliyetleri konusunda  konuşmasıyla devam etti.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz

İhracat Mevzuatı ve Dahilde-Hariçte İşleme Rejimleri

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra ÜNSAL  Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi- Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi- Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’ nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Desteklenmesi

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Arda OCAK Çin Pazarına İhraç İmkanları

Türk EXIMBANK Krediler Pazarlama Yöneticisi Yakup KÜLEKÇİ İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları ve TÜRK EXIMBANK Sigorta Uzmanı Pervin BALCI ihracatta sigorta işlemeleri konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdiler.