İlçemizin ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularının değerlendirildiği İlçe Ekonomi ve İstihdam Koordinasyon Toplantısı Sayın Kaymakamımız Cengiz ÜNSAL başkanlığında yapıldı.

Sayın Kaymakamımız Cengiz ÜNSAL başkanlığında yapılan toplantıya Gerede Belediye Başkanı Mustafa ALLAR, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Muharrem KAZANCI, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa TURAN, İş-Kur İl Müdür İsmail YALÇIN, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir GAYRET, Oda Başkanları, Daire Amirleri, Gerede’ nin önde gelen sanayi kuruluşları yetkilileri ve esnaflar katıldı.

Yapılan toplantıda, Sayın Belediye Başkanımız Mustafa ALLAR konuşmalarında "Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu istihdam seferberliği çağrısına hep birlikte omuz omuza gönül gönüle destek veriyoruz. Gerede halkı daima devletinin yanında olmuştur  olacaktır. Bu çağrıya inanıyorum ki esnaflarımız sanayicilerimiz işçi alımları yaparak üretimi artırarak olumlu cevap verecektir. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte biz devletimize bağlıyız ve elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Toplantıya katılım ve katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim." dedi.

Sayın Kaymakamımız Cengiz ÜNSAL konuşmalarında; “Ülkemiz, gelişme yolunda ilerlemesini hızla sürdürüyor. Devletimiz; altyapı, ulaşım, telekomünikasyon, iletişim, sağlık ve diğer birçok alanda  kalkınma adına olağanüstü yatırımlar gerçekleştirdi. Hâlihazırda devam eden çok sayıda projeler var. Tabi istihdam demek, sadece işçi yada kalifiye eleman alıp çalıştırmak anlamına gelmemeli. İstihdam demek; üretim demek, üretim sonucunda zenginlik demek, vatandaşlarımız için belli bir düzeyden sonra yaşam konforundaki yükseliş demek, ihracat demek ve bunun sonucu olarak vatandaşımız için yüksek gelir seviyesi demek, şirketlerimiz için büyüme ve gelişme demektir. Kıymetli arkadaşlar, değerli işverenlerimiz zaten sizler büyük bir özveri ile ilçemizin, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çalışıyorsunuz. Bizler kamu görevlileri olarak milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz, sizlerde iş yeri açarak, fabrika açarak, üreterek istihdama katkı sağlayarak bu devlete hizmet ediyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine iş yerinizin büyüklüğüne göre, çalıştırdığınız işçi sayısına göre belirli bir oranda yeni işçi alarak bu kampanyaya destek olmanızı istirham ediyorum. İstihdamın artırılmasına yönelik devletimizin önemli  destek ve teşvikleri bulunmaktadır. İstihdam seferberliğinin İlçemizde etkin bir şekilde uygulanması, siz işverenlerimizin   bu kapsamdaki imkânlardan ve teşviklerden azami şekilde yararlanmanız hedeflenmektedir. Sizlerin de  bu hedeflere ulaşılması için bu seferberliğe katkı sağlayacağınızdan eminiz. Bugün fedakârlık günüdür, bugün seferberlik günüdür. Bu katkıyı, fedakârlığı yapanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır. İstihdam seferberliğine Gerede’ den güçlü bir ses verebilmek için ben ve mesai arkadaşlarım sizlerin hizmetindeyiz. Gerede sorumluluğunun farkındadır. Bu farkındalığın gereği olarak da bu istihdam seferberliğine büyük katkı vermeye hazırdır. Ben şimdiden toplantımıza katılan ve ilçemizin istihdamına çok önemli katkılar sağlayan işverenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Katkı ve katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa TURAN “Teşvikler ve Artı İstihdam Desteği”, İş-Kur İl Müdürü İsmail YALÇIN ise ‘’İşveren Bilgilendirme’’ konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından toplantıya katılan iş adamlarının görüşleri alınarak toplantının değerlendirilmesi yapıldı.