ÜNLÜ KARİKATÜRİST M.SAİM BİLGE GEREDE TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA
   Gerede Ticaret ve sanayi odası üyelerine katkı sağlamanın yanında ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına da katkı sağlamaya devam ediyor.
   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Küresel TV ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ilçede bulunan ilk ve ortaokullarda resim ve karikatür çizmeye  ilgi duyan öğrenciler Geredeli ünlü Karikatürist  Mehmet Saim Bilgenin birikimlerinden yararlanarak karikatür yolculuğu yaptılar.
   Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Haktan Doğan,Gerede Meslek Yüksekokul Müdürü Nurettin Akçakale ve Müdür Yardımcısı Ayhan Milli,Milli Eğitim Müdürü Mustafa camcı ve Şube Müdürleri,Okul Müdürleri ve Görsel Sanat Öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı program Genel sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın sunumu ve kısa brifingi ile başladı.Daha sonra Geredetso Yönetim Kurulu başkanı Ersin Kaşka  Hem şehrimiz abimiz ünlü karikatürist Mehmet Saim Bilgeyi ilçemizde görmekten son derece mutluyum.Böyle bir programa desteğinden ötürü başta M.Saim Bilge olmak üzere, Küresel TV ekibine,Milli Eğitim Müdürümüze okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı.  katılımcılara başarıya giden yol ve yapılması gerekenler konulu yaşam kesitlerinden  örnekleri verdi.
  Ardından sahneye gelen Geredeli ünlü Karikatürist  M.Saim Bilge memleketinde olmaktan mutlu olduğunu koltuklarda ilkokul arkadaşlarım var çak duygulandım.yıllar öncesine bir nostalji yapıyorum derken kendisini misafir eden Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.Salonu dolduran ve gördüğüm kadarıyla özel seçilmiş öğrencilere de büyük bir alkış istiyorum diyerek önce kedisini tanıtan sunumunu gerçekleştirirken hayat hikayesini karikatüre nasıl başladığını anlattı.Çizim örnekleri ile devam eden programda tüm öğrenciler örnek çizimler yaparak saha çalışması yaptılar.